
خانمها این روزها ببیشتر از قبل، به راههایی برای زیباتر و مرتب کردن ناخنهایشان روی آوردهاند. البته این روشهای زیبایی ناخن، تنها جنبه زیبایی ندارد، بلکه برای آنهایی که دارای ناخنهای بدفرم، شکننده و ضعیف هستند نیز، میتواند کمک کننده باشد. حتی آن دسته از افرادی که عادت به جویدن ناخن دارند، میتواند به عنوان مانعی برای جویدن ناخن عمل کند.
یکی از روشهای زیباسازی ناخنها که امروزه بسیار محبوب و رایج شده است، کاشت ناخن است. کاشت ناخن، با ابزارها و مواد مخصوص به خود انجام میشود و انواع متعددی دارد. احتمالا این سوال در ذهن شما شکل گرفته است که کاشت ناخن چیست و چطور انجام میشود؟ در ادامه این مطلب ما را همراهی کنید، زیرا به هر آنچه که باید در خصوص کاشت ناخن بدانید، میپردازیم.
کاشت ناخن چیست؟
کاشت ناخن، یکی از معروفترین راهها برای داشتن ناخنهای بلندتر، محکمتر و جذابتر است. خانمها دوست دارند سبکهای منحصربهفرد و رنگهای متنوعی را در کاشت ناخنهای خود تجربه کنند. در کاشت ناخن، از روشها و مواد مختلفی برای بلند کردن ناخن طبیعی با ماندگاری طولانیمدت استفاده میشود. جهت پیادهسازی مواد کاشت ناخن بر روی ناخن اصلی، سطح آن را با سوهان برقی کمی میتراشند تا سطح کاملا صاف و بیعیب و نقصی را ایجاد کند.
این کار کمک میکند تا مواد کاشت ناخن به خوبی و بدون تشکیل هرگونه برجستگی، بر روی ناخن قرار بگیرد. از آنجایی که کاشت ناخن، نیازمند استفاده از ابزارها و تکنیکهای خاصی است، باید مهارت انجام آن را داشته باشید. اگر به ناخنکار مراجعه میکنید، باید به اندازه کافی تخصص و تجربه این کار را داشته باشد. چراکه از ایجاد آسیبهای احتمالی روی ناخن، تا حد زیادی پیشگیری میکند.
کدام وسایل و ابزارها برای انجام کاشن ناخن موردنیاز است؟
قبل از انجام کاشت ناخن، لازم است که ابتدا ابزارها و وسایلی را که نیاز دارد، بشناسید که به طور کلی شامل موارد زیر است:
- سوهان دستی
- سوهان برقی
- عقبزن
- نیپر
- کاتر تیپ
- فرمر
- قالب کاشت
- قلمهای مخصوص کاشت ناخن
- دستگاه UV

از ابزارهایی که در طراحی کاشت ناخن استفاده میشود، شامل:
- قلمهای طراحی ناخن
- فویل
- پولک
- نگین
- اکلیل
- شوگر
- کروم
- ژلهای مخصوص طراحی ناخن
اصول کاشت ناخن شامل چه مواردی است؟
به منظور انجام کاشت ناخن، لازم است تا یک سری اصول اساسی را برای کسب نتیجه موردنظر در مورد آن بدانید، از جمله:
- شناخت ساختار و ساختمان ناخن. قبل از هر چیزی، برای اینکه یک ناخنکار حرفهای باشید، باید با ساختمان ناخن، آشنایی کافی داشته باشید. این به شما کمک میکند تا ایدههای جذاب خود را به راحتی بر روی ناخن پیاده کنید.
- شناخت مواد و ابزار موردنیاز کاشت ناخن. انجام این کار، نیازمند داشتن یک سری ابزارها و وسایل تخصصی کاشت ناخن است. اینکه هر یک از ابزارها برای چه کاری مورد استفاده قرار میگیرند را باید به خوبی بدانید تا کار با آنها برای شما آسانتر شود.
مراحل کاشت ناخن
به طور کلی، کاشت ناخن دارای مراحل زیر است:
- زیرسازی
- موادگذاری
- سوهانکشی
- طراحی ناخن
مرحله اول. زیرسازی ناخن
یکی از مهمترین مراحل کاشت ناخن، زیرسازی آن است که باید با دقت هرچه تمام انجام شود. به این دلیل که اگر زیرسازی به خوبی انجام نشود، بر کیفیت کار تأثیر بسیاری میگذارد و ممکن است به نتیجه دلخواه خود دست پیدا نکنید. برای انجام زیرسازی ناخن، انجام کارهای زیر ضروری است:مانیکور. به منظور مرتبسازی سطح و اطراف ناخن، میتوان از مانیکور برای این کار استفاده کرد. برای انجام مانیکور، باید این کار با دقت زیادی انجام شود تا مشکلاتی را مانند ایجاد زخم در اطراف ناخن و بقایای کوتیکول در اطراف آن، تا حد زیادی کاهش یابد.

- ایجاد خراشهای جزئی بر روی سطح ناخن. برای ایجاد چسبندگی بیشتر بین مواد و سطح ناخن، یک سری خراشهای جزئی بر روی صدف ناخن داده میشود. البته این مرحله، از حساسترین مراحل است که بدون آموزش اصولی، امکان ایجاد عوارض و مشکلات بر روی صدف ناخن میشود.
مرحله دوم. موادگذاری بر روی ناخن
در مرحله موادگذاری مواد بر روی سطح ناخن، مواردی همچون انتخاب قلم مناسب، نحوه برداشتن و گذاشتن مواد، غلظت مواد و نحوه موادگذاری آن بسیار مهم است. این موضوع نشان میدهد که برای انجام اصولی این مرحله، لازم است تا ابتدا مواد کار، نحوه ترکیب و استفاده از این مواد را به خوبی بدانید. همچنین شناخت ابزارها و وسایلی که مورد استفاده قرار میگیرد، در کیفیت کار تأثیر بسیاری دارد.
مرحله سوم. سوهانکشی
برای فرمدهی ناخن و از بین بردن ناهمواریها و قرارگیری درست مواد روی سطح ناخن، سوهانکشی انجام میشود. انتخاب سر سوهان مناسب و نحوه نگهداری آن در زاویه صحیح آن، از مواردی است که به هنگام انجام این کار، باید در نظر داشته باشید. معمولا از سر سوهان الماسه استوانه سرگرد یا سر سوهان الماسه مخروطی برای از بین بردن ناهمواریهای موجود بر روی ناخن استفاده میشود.
مرحله چهارم. طراحی ناخن
این مرحله، بسته به سلیقه مشتری و در طرحهای متنوع انجام میشود. اینکه از چه طراحیهایی در این مرحله استفاده میشود، کاملا به خواست و انتخاب مشتری است. ازاینرو، در نظر گرفتن سلیقه مشتری در این مرحله، بسیار مهم است تا همانطور که او در نظر دارد، طراحی ناخن برای او انجام شود.
انواع روشهای رایجی که برای کاشت ناخن وجود دارد
پس از مرتبسازی ناخنها، فرآیند کاشت ناخن آغاز میشود. کاشت ناخن، بر اساس مواد و روشهایی که مورد استفاده قرار میگیرد، به انواع زیر تقسیم میشود:
- کاشت ناخن قالبی
- کاشت ناخن پودری
- کاشت ناخن ژلهای
کاشت ناخن قالبی
روش کاشت ناخن قالبی، روشی سریع و آسان است که با استفاده از قالب کاذب انجام میشود. برای انجام این نوع کاشت، ابتدا مواد کاشت بر روی ناخن گذاشته میشود. سپس برای جلوگیری از ایجاد عفونت قارچی، بر روی ناخن ضدقارچ میزنند تا سطح ناخن برای انجام مراحل بعدی کاشت آماده شود. برای فرمدهی مواد کاشت موجود بر روی ناخن، ناخن مصنوعی قالبی (به اصطلاح تیپ) را روی ناخن فشار میدهند تا شکل ناخن به خود بگیرد و بعد این ناخن مصنوعی را جدا میکنند. در مرحله آخر، هر گونه مواد اضافی موجود در اطراف ناخن، گرفته شده و برای مرتب شدن آن سوهان میکشند تا طبیعی و زیبا به نظر برسد.
کاشت ناخن پودری
در کاشت ناخن پودری، ابتدا پودر آکریلیک مخصوص کاشت ناخن را با مونومر مخصوص خود به نام لیکویید، ترکیب میکنند تا خمیری تشکیل شود. این خمیر، همان مادهای است که برای کاشت ناخن پودری مورد استفاده قرار میگیرد. همانند روش کاشت ناخن پودری، لازم است که قبل از گذاشتن مواد کاشت، ناخنها را مانیکور کرده تا ظاهری منظم و تمیز داشته باشند.
پس از انجام مانیکور، مقداری از ماده کاشت ناخن پودری را بر روی ناخن قرار داده، سپس با قلم مخصوص به آن شکل میدهند. پس از اتمام این مرحله، تیپ را روی آن فشار میدهند تا فرم ناخن به خوبی شکل بگیرد. پس از برداشتن تیپ، اطراف آن را با سوهان تمیز میکنند تا شکل نهایی ناخن ایجاد شود. کاشت ناخن پودری به دلیل استحکام زیاد آن در هر شرایط آبوهوایی، نسبت به کاشت ناخن قالبی از محبوبیت بیشتری برخودار است.

کاشت ناخن ژلهای
برای انجام کاشت ناخن ژلهای، از ماده ژلهای استفاده میشود و از زیباترین روشهای کاشت ناخن به شمار میرود. این روش کاشت ناخن، مشابه دیگر روشهای کاشت ناخن است، با این تفاوت که برای خشک شدن کاشت ناخن ژلهای، نیاز به استفاده از دستگاه UV دارد تا مواد کاشت خشک شود. همین موضوع، باعث شده است تا کاشت ناخن ژلهای، نسبت به به روشهای دیگر کاشت ناخن، سریعتر انجام شود. در انتهای کار و پس از خشک شدن مواد کاشت، از نوعی محلول پاک کننده به منظور از بین بردن چسبندگی ماده ژلهای کاشت، استفاده میکنند.
آیا برای انجام کاشت ناخن نیاز به آموزش داریم؟
همانطور که انجام هر کاری نیاز به تخصص دارد، کاشت ناخن هم نیازمند دانستن یک سری مهارتها و تجربه کافی است. چنانچه بخواهید از این راه کسب درآمد کنید، توصیه ما به شما این است که آموزش کاشت ناخن باید زیر نظر یک مربی حرفهای و متخصص باشد تا با اصول این کار آشنا شوید. به این دلیل که عدم گذراندن آموزشهای لازم، میتواند منجر به ایجاد مشکلاتی در حین کار شود و سلامت ناخنهای فرد را به خطر بیندازد. از سوی دیگر، آندسته از افرادی که آموزشهای لازم و حرفهای را گذارنده باشند، فرصتهای شغلی بیشتری را در کنار بهترینهای این کار خواهند داشت.
کلام پایانی
دانستیم که کاشت ناخن چیست و انجام آن نیازمند آگاهی از یکسری اصول موردنیاز و داشتن تجربه کافی در این زمینه است. به این دلیل که کاشت ناخن اگر به صورت غیراصولی انجام شود، میتواند آسیبهای جبرانناپذیری را برای سلامت ناخن داشته باشد. ایجاد زخم و عفونتهای قارچی، از مشکلات رایج کاشت ناخن به صورت غیراصولی توسط افراد غیرمتخصص است. بنابراین چنانچه بخواهید برای یادگرفتن این مهارت اقدام کنید، شرکت در دورههای آموزشی معتبر زیر نظر اساتید باتجربه به شما توصیه میشود.
اگر تصمیم دارید به صورت تخصصی کاشت ناخن رو یاد بگیرید، پیشنهاد میکنیم در دوره آموزش کاشت ناخن مدرسه زیبایی مونا بهرام به صورت حضوری شرکت کنید. برای اطلاعات بیشتر در مورد دوره و سرفصلهای آن میتوانید به لینک صفحه دوره در اینجا مراجه کنید.